Tri botre lisičice se selijo v cirkus, 2. del

 

Po zabavi so vse lisice šle spat.

Naslednji dan se je prva botrica lisičica spomnila, da bi si lahko vilo spremenila v cirkus. Poklicala je ježa Roberta in njegove pomočnike ježe. Hitro so ji zgradili cirkus. Bil je mavričen. Zgradili so tudi hotel in parkirišče z rampo. Nato se je vse izvedelo. Zaposlila je kuharje, cirkusante, dva policista in vrtnarje.

Ko sta za cirkus izvedeli drugi dve botri lisičici, sta se pošteno razjezili.

Prva si je rekla: »Če ima on cirkus, bom pa jaz v tem cirkusu napovedovalka.« Spakirala je svoje stvari in se odpeljala z avtom.

Druga pa je rekla: »Ah, jaz pa bom cirkusantka, saj dobro naredim špago, kolo in stojo.« Tudi ona je spakirala in se odpravila na pot.

Prvi botri lisičici sta obe povedali svoje želje in jih je seveda sprejela.

Sedaj vse tri in njihovi pomočniki uživajo cirkusantsko življenje.

Kaj se je pa zgodilo s kobilico, pa naj ostane skrivnost.

Nuša Špec, 3.a

 

Najboljši popravljalec igrač je stric

 

V Slovenski Bistrici na dvorišču čudovitega gradu je zrastel paviljon. V njem dela stric in njegov sin Jakob. V tem paviljonu je popravljalnica igrač.

V soboto je šla Zala z mamo na tržnico. Zala je svoji mamici: »Mami, glej, tam je popravljalnica igrač.« Mama se je začudila, saj ob prejšnjem obisku tržnice tukaj ni bilo popravljalnice igrač. Zala je v rokah držala punčko, ki ji je manjkala roka. Mamico je prosila, če lahko gresta v

popravljalnico. Odgovorila ji je: »Seveda, Zala.« Šli sta k stricu in ga prosili za popravilo punčkine roke. Stric je vzel punčko in si jo ogledal. Potem je rekel, da se jo da popraviti. V škatli je imel več rok od raztrganih punčk in se sam ni mogel odločiti, katero bi uporabil za Zalino punčko. Poklical je Jakoba. Jakob je prišel in se hitro odločil, katera roka bi najbolj pristajala poškodovani punčki. Čez nekaj minut je bila punčka popravljena. Ko jo je Zala zagledala, se je je zelo razveselila. Za plačilo je stric želel imeti hrano.

Zala je svojim prijateljem povedala, da je ob sobotah v paviljonu ob tržnici popravljalnica igrač, v kateri dela stric s sinom Jakobom. Tako se je to razvedelo po celem mestu.

 

Nuša Špec, 3.a

 

 

Žirafa Nagajivka

 

Na otoku živi posebna žirafa. Ime ji je Nagajivka. Njeni prijatelji se zelo radi igrajo z njo. Nagajivka ima vedno nove ideje za igro.

Nekoč so živali na tem otoku, kjer je živela tudi nagajivka, videle malega morskega dečka. Žirafa Nagajivka je pritekla s polnim vedrom vode in poškropila morskega dečka. Od takrat ga nihče več ni videl.

Ob neki drugi priložnosti so živali jedle lubenico. Nagajivka je po nesreči zarila svoje rogove v lubenico, ki se je raztreščila in poškropila živali okrog sebe.

Še sedaj tam daleč vstran prebiva žirafa Nagajivka in zabava prijatelje s svojimi vragolijami.

 

Nuša Špec, 3.a

 

 

 

Kljukec in Bratec v tovarni igrač

 

Nekega dne je Kljukec priletel k svojemu najboljšemu prijatelju Bratcu. Bratec se ga je razveselil. Kljukec ga je vprašal: »Si videl novo tovarno igrač?« »Ne, nisem,« je odgovoril Bratec. Dogovorila sta se, da si jo bosta ogledala. Poletela sta v tovarno igrač.

Pristala sta pred ogromno stavbo. Bratec je potrkal. Odprl jima je gospod Miha in ju povabil na ogled tovarne.

V prvi sobi sta si ogledala izdelavo avtomobilčkov, traktorjev, tovornjakov in vlakcev. To ju je zelo zanimalo in sta se zadržala kar nekaj časa.

Nadaljevali so na oddelek punčk in plišastih igračk, ki so jih izdelovale šivilje.

Šli so v skladišče, kjer je jima je gospod Miha dovolil, da si vsak izbere eno igračo. Bratec si je izbral vlakec na daljinca, Kljukec pa plišastega pingvina.

S čudovitega izleta sta se vrnila domov.

 

Nuša Špec, 3.a

 

Sladka dneva

 

Za devetimi gorami je stal grad. V njem je živela družina Krt. Imeli so psa Fifija, ki je vsak dan glodal kost. Družina se je nekega dne odpravila v gozd. Obiskali so soseda čebelarja. Prodajal je med, ki so v tem gozdu pridno nabirale čebele. Mama Špela je kupila med, ker si je njen sin Miha za rojstni dan zaželel medenjake. Na poti domov se je Fifi vznemiril. Ugotovili so, da je v grmovju gad. Pohiteli so vstran. Zvečer je mama spekla medenjake. Naslednji dan je Miha dopolnil pet let. Povabil je prijatelje, ki so jedli slastne medenjake in pili limonado z ledenimi kockami. Na vrtu so se igrali z vetrnicami.

Nuša Špec, 3.a

 

 

Zadnja roža v kraljestvu

 

Za devetimi gorami je stalo plastično kraljestvo. Le princeska Tinka Marinka je poznala prav poseben kraj. Na grajskem dvorišču je stara vrba. Vrba je imela ogromno luknjo, v kateri je rasla razkošna rdeča vrtnica. Ko je princeska imela čas, je šla pod staro plastično vrbo in brala ter pela vrtnici. Še dan danes se najde ta stara vrtnica.

 

Nuša Špec, 3.a

 

Kam me je odnesla regratova lučka?

 

Lani me je odnesla tople kraje.

Letos me bo mogoče zapeljala v mrzle kraje.

 

Le kdo ve kam?

Mogoče tja, kjer so prijazna bitja doma.

 

Nuša Špec, 3.a

Dostopnost