V petek, 10. 3. 2022, smo se z družino odpravili na Roglo. Komaj sem čakal, ker smo termin morali že dvakrat zamenjati. Vse smo spakirali in se ob štirih odpravili na pot. 

 

Ko smo prispeli na Roglo, smo že naleteli na prvo težavo. Imeli smo rezerviran apartma z zajtrkom, tam pa je bilo zapisano, da smo imeli rezerviran samo apartma. Na koncu smo to rešili tako, da smo za apartma in zajtrk plačali posebej. Ko sem se v soboto smučal po Mašinžagi se mi je zgodila prav posebna nezgoda. Med vijuganjem po belih strminah, se je vame s polno hitrostjo zaletela deklica, za katero bi rekel, da je bila stara približno sedem let. Z deklico sva se kotalila okoli dva metra po hribu navzdol. Tisti trenutek sem se zelo ustrašil. Deklica me je vprašala, če sem vredu. Odgovoril sem ji, da sem. Dedek, ki je bil z deklico, jo je okregal za tako nespametno vožnjo. Moja mama je pobrala moje in dekličine smučke. Hvala bogu, sva jo oba z deklico odnesla brez poškodb. Naslednji dan sem videl isto deklico, ki se je spet zaletela v drugega fanta. 

 

Tako je vikend prišel h koncu. Bil sem zelo žalosten, ker sem hotel še smučati. Naučil sem se lekcije, ki je, da se moram izogibati deklicam na smučišču. 

 

Tjaš Mikulič, 5.b 

Dostopnost