ZIMSKA ŠOLA V NARAVI 

ROGLA 

(9.1 – 13.1. 2023) 

 

 

V ponedeljek, 9. januarja smo se odpravili v šolo v naravi. Odpravili smo se zjutraj, okoli devete ure. Kovčke, torbe in opremo smo naložili na avtobus in se odpeljali na Roglo. V šolo v naravi smo šli z namenom, da se tisti, ki ne znajo smučati, naučijo.  

Ko smo prišli na Roglo je deževalo, zato dopoldne nismo smučali. Popoldne smo smučali, jaz sem prvič stopila na smuči, zato je bil občutek drugačen. V torek smo smučali dopoldne in popoldne. Zvečer pa smo šli na pohod in na to smo imeli kino. Ko smo se zbudili je bila sreda. Dopoldan na smučanju me je obiskal dedi, popoldan pa sem se prvič smučala po malo bolj strmem hribu. V sredo smo imeli tudi disko, šli smo v športno dvorano in na adrenalinske sanke. Naslednji dan, v četrtek, sem na smučanju prvič prevozila progo, ki se imenuje Mašinžaga in sem bila zelo vesela. Popoldan od 16h – 21h smo se lahko v sobah igrali ali imeli obiske. Vmes smo morali tudi spakirati stvari za domov. V petek smo smučali samo dopoldan, saj smo popoldan odšli domov.  

Ko sem pred šolo zagledala atija, sem ga takoj objela, bila sem zelo vesela, da ga vidim. Želim si, da bi še kdaj smučala. 

 

Neža Konec, 5.b

Priti in oditi 

 

Ko prideš, ne odideš, 

ko prideš se sprostiš, 

in si glavo umiriš. 

 

Ko pa odideš, 

ti nič ne uide, 

z mislijo greš v pravo stran, 

ker je prelep dan. 

 

Tine Praznik 

5.b 

Najlepši dogodek 

 

Bila sem v zimski šoli v naravi. Tam je bilo veliko zabavnih dejavnosti, kot so: telovadba, adrenalinsko sankanje, smučanje, pohodi in ples. Izmed teh dogodkov mi je bil najbolj všeč ples. Najbolj mi je bil všeč zato, ker sem se zabavala, plesala in se družila s prijateljicami. Večino časa sem bila na plesišču, a kasneje sem se tudi odpočila. Bilo je veliko lepih pesmi, a nisem poznala nobene. Presenetilo me je, da so tudi učiteljice plesale. Ko se je ples končal, sem se stuširala, šla še malo na obisk k Neži Konec, Evi, Lari in Lauri. Potem pa sem šla v sobo in šla spat. To si želim ponoviti. 

 

Kim Jelenko, 5.B 

Če si… 

Če si večji, je vse manjše, 

če si mlajši, je vse starejše, 

 

če si temnejši, je vse svetlejše,  

če si žalosten, je svet bolj vesel, 

 

če si počasnejši, je vse hitrejše, 

če si bolj okrogel, je vse bolj kvadratno, 

 

če si mravlja, si deloven dan na dan,  

prepovedano je biti zaspan. 

 

Jaka Kaiser, 5. b 

Dogodek s počitnic 

   V nedeljo me je mami zbudila ob 6:30 zjutraj. Pripravil sem se za smučanje na Krvavcu. Pred našim blokom smo morali počakati mojega strica Daniela, da naju pobere. Do Krvavca smo se vozili skoraj 2 uri. Med vožnjo smo se še ustavili na kavi in počakali babico in dedka.  

Ko smo prišli do Krvavca, smo se uredili. Obuli smo pancerje, vzeli smučke in palice in odšli na vrh Krvavca z gondolo. Po 10-minutni vožnje z gondolo, smo končno prišli na Krvavec in opazili, da je bilo megleno. To je bilo strašno, saj nisi videl proge, ljudi in palic za označbo proge. Zaradi megle in kupov snega sem tudi dvakrat padel. Potem nam je Daniel pokazal še eno strmo progo, ki se imenuje Zvoh. Tam si se smučal med oblaki. Zgoraj je bilo vse lepo, odprto in sonce, par metrov dol pa že spet megla. Mojo babico je bilo zaradi megle zelo strah, saj je mislila, da bo padla, se poškodovala ali izgubila. Po dveh vožnjah po Zvohu smo odšli na čaj in na pomfri. Po čaju nam je Daniel še pokazal skrivno pot. Tudi vreme se je malce izboljšalo.  

Na poti nazaj sem že spet zaspal v avtu. Ko smo prišli domov, mi je bilo zelo žal za babico, saj jo je zgrabila panika. Želim si, da bi šel večkrat na Krvavec. 

Jaka Kaiser, 5.b 

Dostopnost